home.check1
home.check2
home.check3

global.returns

global.returns_text


RETOURNEREN


We hopen dat het door u aangeschafte product goed bevalt. Bent u toch niet helemaal tevreden? Geen probleem. Het is altijd mogelijk om als consument een artikel te retourneren. Om u zo goedmogelijk door het retourproces te leiden, volgt hieronder een stappenplan. Verder hebben wij eenoverzicht gemaakt van veelgestelde vragen.

Niet tevreden met het product? Neem contact op met onze klantenservice. Dit kan telefonisch (085-0027787) of via de mail (team@bikefair.org). Wij helpen u graag met het vinden van eenpassende oplossing.

 • Zodra uw retour is aangemeld, ontvangt u per e-mail een bevestiging met een retournummer (RMAnummer).
 • Verzend uw retour. Lees ook "Hoe kan ik een product retourneren?".
 • Nadat wij uw artikel hebben ontvangen, krijgt u nogmaals een bevestiging per e-mail met daarin informatie over eventuele vervolgstappen.
 • Binnen 14 dagen wordt uw geld teruggestort of krijgt u een nieuw product toegestuurd. 

 

Retouradres

U kunt uw product na telefonisch of e-mail contact met de klantenservice retourneren naar hetvolgende adres (porto kosten zijn voor uw eigen rekening):

BikeFair Retouren
Schapenstraat 29
1211HL Hilversum

U mag tijdens openingstijden het product ook zelf terugbrengen naar ons kantoor in Assen.

 

Kan ik een product retourneren?

Elke consument heeft recht op de afkoelperiode. Dat is een periode van 14 dagen waarin de consument de tijd krijgt om het aangeschafte product te proberen. In deze periode mag u het product bekijken en testen om te beoordelen of het product aan al uw wensen voldoet. Houd er rekening mee dat de bedenktermijn van 14 dagen gaat lopen na aflevering. 

U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

Bent u een zakelijke klant? Dan bent u uitgesloten van het retourrecht en kunt u uwaankoop niet retourneren. 

Wilt u het product niet houden, dan dient u na herroeping het product/de producten binnen 14 dagen te retourneren. Dit betekent dus dat u na aflevering 14 dagen de tijd heeft om u tebedenken. Na herroeping (mededeling dat u van de koop afziet) heeft u vervolgens nog eens 14 dagen om daadwerkelijk te retourneren.

 

Hoe kan ik een product retourneren?

Het spijt ons dat het product niet aan al uw wensen voldoet. We willen u dan ook helpen om het product te retourneren. U kunt het beste contact opnemen met onze klantenservice voor de aanvraag van een retournummer. 

De kosten van retour worden in rekening gebracht. Voor een indicatie kunt u kijken op de websitevan uw postvervoerder. Bij PostNL liggen deze tarieven bijvoorbeeld tussen de 4,35€ en 23,20€, afhankelijk van de grootte van het pakket en of u het pakket verzekerd verstuurt. Zwarezendingen boven de 30 kilo, hiervan kunnen de verzendkosten oplopen tot ruim 250€. Voor meervragen over zware zendingen neem contact met ons op.

U kunt een product retourneren door het product terug te brengen in ons kantoor in Assen ofdoor het product op te sturen via een postbezorger zoals PostNL. Wanneer wij een fout hebben gemaakt bij de levering, dan zijn de retourkosten uiteraard voor rekening van BikeFair.

 

Kan BikeFair het pakket/product bij mij afhalen?

Wij werken graag mee aan een zo goed mogelijke afwikkeling van een retour. In sommige gevallen is het mogelijk dat wij een retourartikel bij u thuis afhalen. Omdat dit per product verschillend is, kunnen wij vooraf niet zeggen of dat ook voor uw product geldt. Het is daarom raadzaam om contact op te nemen met onze klantenservice over de mogelijkheden.

 

Wanneer krijg ik mijn geld terug?

Ieder ontvangen retour wordt door ons gecontroleerd. Wanneer wij het geretourneerde product in goede en complete staat ontvangen, dan wordt het totale aankoopbedrag uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping teruggestort op het rekeningnummer dat vermeld staat op het retourformulier. Houdter rekening mee dat wij mogen wachten met terugbetaling tot dat we het product in goede orde hebben ontvangen of zodra u heeft aangetoond dat het product retour is gezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. 

U kunt in overleg met onze klantenservice ook kiezen voor een vervangend product. Wij willen onze klanten namelijk zo goed mogelijk tegemoet komen. Neem contact op met onze klantenservice voor de mogelijkheden. 


Retourkosten

De retourkosten betaald u zelf bij het verzenden deze kosten variëren tussen de 7€ en 50€ afhankelijk van het gewicht van het product. Zware zendingen boven de 30 kilo kunnen retourkosten hebben van meer dan 250€. Neem contact op voor meer informatie.


Welke producten kunnen worden geretourneerd?

Vrijwel alle producten kunt u retourneren. Toch zijn er enkele uitzonderingen. Hieronder een overzicht van producten die niet geretourneerd kunnen worden.

 1. Sloten met losse sleutels (de sleutels zijn niet geseald in plastic). Dit is om de werking vanhet slot te beschermen, directe toegang tot de sleutel betekent dat de sleutel mogelijkge dupliceerd kan zijn.

Bij retour van producten kan de waardevermindering oplopen tot 100% welke wij aan u mogen doorberekenen. 
Bijvoorbeeld:

 1. Gemonteerde sloten
 2. Elektronische en niet-elektronische toestaken devices and waarvan de beschermfolie verwijderdis
 3. Vloeistoffen (zoals lijmen) welke zijn geopend
 4. Gebruikssporen, beschadigingen of incomplete producten. Producten met een hoogglans afwerking met kleine krasjes. 
  Een waardevermindering passen wij toe wanneer een product niet meer als origineel verkocht kanworden.

Bij zichtbare gebruikssporen, missende accessoires of een ontbrekende verpakking heeft u geenrecht meer op het volledige aankoopbedrag. In dit geval krijgt u van ons een deel vergoeding. Het kan voorkomen dat de verpakking van het product niet geheel in originele staat terugkomt. Als dit geval is komen wij met een redelijke oplossing, in veel gevallen krijgt u dan wel het volledige bedrag retour. Let op producten met een hoogglans afwerking hebben zeer snel gebruikssporen. 

Wanneer u een product heeft aangeschaft met een cadeaukaart en u wilt het product retourneren, dan krijgt u van ons een cadeaukaart met een gelijke waarde, te besteden op BikeFair.

Wat mag ik doen met een product voordat ik besluit om het retour te sturen?

U mag het product slechts uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of u het wenst te behouden. Als u een product voor meer gebruikt dan noodzakelijk, dan levert dit waarschijnlijk een waardevermindering op. Wij zullen dan deze kosten bij u in rekeningbrengen.

 

Wat mag ik doen met de verpakking van het product voordat ik besluit het retour te sturen?

Het product dient in de originele en onbeschadigde verpakking te worden teruggestuurd. Een consequentie van een beschadigde verpakking is een mogelijke waardevermindering van het product. Wij geven u daarom graag enkele tips:

- Ga voorzichtig om met de verpakking. Snijd de verpakking zodanig open dat de doos nietwordt beschadigd.

- Plak de verpakking niet dicht met tape dat beschadigingen op de verpakking kan veroorzaken.

- Schrijf het retouradres op een papier en plak dit op de doos. Schrijf het retouradres dus niet rechtstreeks op de verpakking. 

 

Moet ik een reden opgeven als ik een product terugstuur?

Nee, u bent niet verplicht om een reden op te geven wanneer u een product retour stuurt naar een webwinkel, als u de aankoop wilt ontbinden. Wij mogen u echter wel naar de reden vragen. Dit is uiteraard anders wanneer u het product terugstuurt omdat u aanspraak maakt op de garantie. Udient dan wel te vermelden wat er mis is met het product.

 

Zakelijke aankopen

Bent u een zakelijke klant? Dan bent u uitgesloten van het retourrecht en kunt u uw aankoopniet retourneren. 

Doet u een zakelijke aankoop (dit gebeurt automatisch als u uw KVK en/of Bedrijfsnaam invult), dan vervalt het consumentenrecht betreft het retourneren binnen de zichttermijn van 14 dagen. Zakelijke klanten kunnen geen gebruikmaken van de zogenaamde “afkoelperiode”.

Voor zakelijke klanten gelden daarnaast onderzoekskosten t.w.v. 25€ per product als het apparaat niet defect is en toch voor reparatie retour is gezonden.